Ste tu:   Domov » O nas


O nas

Zentiva, član skupine Sanofi, je tretje največje in najhitreje rastoče generično podjetje v Evropi. Zentiva je zaupanja vreden generični partner z dolgo tradicijo, saj njen nastanek sega daleč nazaj v 15. stoletje.


Zentiva

Danes smo vodilno podjetje na področju razvoja sodobnih, visoko kakovostnih in cenovno dostopnih zdravil.

Trenutno poslujemo na 32 trgih po vsej Evropi, našo ciljno populacijo pa predstavlja skoraj 800 milijonov ljudi. Zentiva ima vodilni položaj na večih farmacevtskih trgih: na Češkem, v Romuniji, na Slovaškem in v Turčiji. Svoje poslovanje širimo tudi na druga tržišča v zahodni, srednji in vzhodni Evropi.Uspešnost Zentive temelji na dobrih in močnih odnosih s ključnimi partnerji – zdravniki, farmacevti in bolniki. Zagotavljamo visoko kakovostna generična zdravila in različne izobraževalne in podporne programe.

S širokim portfeljem naših zdravil pokrivamo glavna terapevtska področja: zdravila za zdravljenje infekcij in glivičnih obolenj, zdravila za zdravljenje bolezni srca in ožilja, zdravila proti bolečinam, zdravila z delovanjem na centralni živčni sistem, zdravila za zdravje žensk in zdravila za zdravljenje bolezni prebavil.

V srednji in vzhodni Evropi ima Zentiva štiri ključne proizvodne obrate, ki zagotavljajo hitro in učinkovito proizvodnjo ter distribucijo zdravil na vseh naših trgih. Ker je kakovost zdravil in zanesljivost oskrbe (zagotavljamo najvišje standarde varnosti) za nas zelo pomembna, je naša proizvodnja med najsodobnejšimi in najnaprednejšimi. V naših tovarnah je zaposlenih skoraj 3.000 ljudi, letno pa proizvedemo 440 milijonov enot zdravil, kar nas uvršča med največje proizvajalce zdravil v Evropi.

Zentiva je pomemben član skupine Sanofi in je eden največjih proizvajalcev cenovno dostopnejših zdravil v Evropi – bolnike in zdravnike oskrbujemo z visoko kakovostnimi, cenovno dostopnimi in zaupanja vrednimi zdravili. www.sanofi.com

Zadnja osvežitev: 19.12.2011 11:52 


[ ↑ K obsahu ↑ ]