Ste tu:   Domov » Naša zdravila » Naša generična zdravila


Naša generična zdravila

Zentiva je vodilno podjetje v razvoju, proizvodnji in distribuciji sodobnih, visoko kakovostnih in cenovno dostopnih generičnih zdravil.


Generična zdravila so podobna originalnim zdravilom, ki jim je potekla patentna zaščita.ZentivaVsebujejo enake zdravilne učinkovine kot originalno zdravilo - podobnost mora biti dokazana v bioekvivalenčnih kliničnih študijah.

Bioekvivalenca pomeni, da generična različica zdravila sprosti svojo zdravilno učinkovino (zdravilo) v krvni obtok z enako hitrostjo in v enakih količinah kot originalno zdravilo.

Čeprav se za generična zdravila ne zahtevajo vsa klinična preskušanja, pa zanje veljajo enako strogi standardi kakovosti. Pričakuje se tudi enaka učinkovitost in varnost kot za originalna zdravila.

Praviloma so generična zdravila veliko cenejša od originalnih, zato so cenovno ugodna in visoko kakovostna alternativa tako za zdravstvene zavarovalnice kot za bolnike.

Zaradi čedalje večje uporabe in večjega zaupanja v generična zdravila, je družba Zentiva v pravem položaju za dobavo visokokakovostnih, stroškovno učinkovitih zdravil za vseevropski trg.

Naš široki portfelj, ki se nenehno širi, celovito omrežje ključnih strank in hitrost dobave na trg omogočajo družbi Zentiva, da je idealni dobavitelj izbora generičnih zdravil.

Zadnja osvežitev: 19.12.2011 15:42 


[ ↑ K obsahu ↑ ]